Салат романо
Римський салат романо або ромен відомий людям більше п'яти тисяч років. Спочатку зелене листя салату романо використовували виключно в лікувальних цілях. Тільки через деякий час, люди змогли гідно оцінити не тільки корисні, але і смакові якості салату романо. Знаменитий салат Цезар прийнято готувати зі свіжих салатних листя романо.
Професіонали і гурмани стверджують, що тільки дана різновид зелених салатів буде ідеально поєднуватися з іншими інгредієнтами страви. Салат ромен або романо відноситься до кочанным підвидах салату латук. Причому качан салату романо відрізняється рихлістю зелених листя. Це означає, що салатні листи не щільно прилягають один до одного. Романо відрізняється смаком своїх соковитих і великих зелених салатних листя