Продавець Магазин насіння Фермер Професіонал розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
259 відгуків
Телефонуйте, пишіть: 050 5931610 для кращого вибору насіння.

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 11:00 найближчого робочого дня (завтра, 30.04).

вул. Мічуріна, 34, Бабаї, Україна
+380 (50) 593-16-10
+380 (97) 534-60-48
+380 (50) 301-22-29
Магазин насіння ,,Фермер Професіонал"
Кошик

Насіння кавуна

Насіння кавуна.

Вирощуючи кавуни, ми повинні орієнтуватися на запити кінцевого споживача. Овочівники чітко повинні знати: який кавун і за яку ціну він готовий купити і залишитися задоволений після вживання його в їжу.

Сортові характеристики арбузов:

  • Тип – з насінням всередині плоду і безнасінний
  • Розмір – великий, середній і малий
  • Форма – округлий, кубовидний, подовжений
  • Зовнішня фарбування – світло-зелений, темно-зелений
  • Забарвлення м'якоті – зазвичай темно-червона, але можлива і жовта

Смак – більшість споживачів воліють кавуни з високим вмістом цукру і з твердою сумуючої м'якоттю.

Батьківщина кавуна Північна Африка. Нормально рости і плодоносити він може тільки на сонці, не переносить затінення. Легко витримує високі температури і недостатнє зволоження. Насіння проростає при температурі 12-15 градусів. Оптимальна температура 30-40 градусів. При температурі нижче 15 градусів зростання рослини припиняється. Для гарного зав'язування плодів середньодобова температура повинна бути вище 18 градусів.

Найбільша кількість води кавун споживає в період цвітіння і зав'язування плодів, але в теж час негативно реагує на перезволоження грунту і повітря: уповільнюється ріст, подовжується вегетація, а плоди стають менш солодкі. Оптимальне значення вологості ґрунту 75-80%, а повітря – 50-60%.

Кавун не пред'являє особливих вимог до грунту, добре росте і на піску і на чорноземі, віддає перевагу добре обробленим цілинним землям, а не росте на важких перезволожених глинистих. Кращими попередниками є озима пшениця після добре хімічного пари, багаторічні трави, кукурудза на зелений корм. В овочевому сівозміні кавун можна вирощувати після коренеплодів, цибулі, капусти. Чудовий урожай я спостерігав в одному господарстві в Красноградському р-ні, Харківської обл. після гороху. Кавуни всі були великими і солодкими. Земля – чорнозем і без поливу. Насіння були від фірми Сингента.

Поле треба готувати заздалегідь після збирання попередника в кінці літа. Ґрунт дискують, дають час відрости бур'янів і, якщо присутні багаторічні бур'яни, обприскують гербіцидом суцільної дії, після через 2 тижні орють на глибину 30 див. Навесні боротьба з бур'янами триває, а метод залежить від способу вирощування кавуна: безпосередньо посів у грунт, використання мульчирующей плівки, метод термос (міні-тунелі).

  Выращивание овощей с использованием полиэтиленовой пленки в качестве мульчи стало в последние годы очень популярным. Арбуз дает отличные результаты при применении этой технологии. Несмотря на дополнительные затраты на пленку, данная технология окупается благодаря таким преимуществам:

  • Защита растений арбуза от сорняков на ранних этапах развития
  • Накапливание тепла и уменьшения перепада температур грунта в дневной и ночной период
  • Накапливание и сохранение влаги
  • Получение продукции на 7-10 дней раньше

   Но при применении мульчирующей пленки следует помнить, что под пленкой создаются благоприятные условия для развития вредителей. Поэтому сев надо совмещать с применением грунтовых инсектицидов. Семена, как правило, если и протравлены, то только фунгицидами. Протравите еще и инсектицидом иначе можете не получить всходов. Это важный момент и об этом не стоит забывать.  Сеять надо при достижении температуры на глубине сева семян 3-6 см 12 градусов. Густота стояния зависит от выбранной схемы посева и становит 6-10 тыс. растений на гектар.

  Арбуз уже несколько столетий выращивают через рассаду. Много преимуществ у этой технологии, но есть и недостатки. Начнем с недостатков: высокие затраты; сохранение и уход за рассадой в случае неблагоприятных погодных условий; нежные растения легко ломаются при перевозке; у рассады корневая система слабее чем у растений при прямом высеве, поэтому нужен полив. Но преимущества компенсируют недостатки: получение продукции на 1-2 недели раньше в сравнении с прямым высевом; более эффективное использование семян, что очень важно при работе с дорогими семенами; не відбувається (або мінімізовані) випрівання насіння при сходах, що трапляється при прямому посіві; однорідна глибина посадки розсади сприяє однорідному розвитку рослин і дружнього дозрівання врожаю.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner